Problemi vozača u banjaučkom naselju Vrbanja

Jasmina Perišić
Problemi vozača u banjaučkom naselju Vrbanja

Banjaluka - Vozači koji svakodnevno prolaze magistralnim putem Banjaluka - Kotor Varoš žale se na dio puta koji je ostao neasfaltiran nakon završetka radova na kanalizaciji u ulici Rade Radića u naselju Vrbanja.

Kako kažu, makadam od oko 500 metara, koji je ostao poslije završetka radova, stvara im probleme pri vožnji i oštećuje automobile.

- Najgore je noću za one koji ne znaju pa nalete na makadam od krupnijeg kamena. Nisam primijetio ni odgovarajuću signalizaciju, pa je pravo čudo što do sada tu neko nije stradao - rekao je mještanin Vrbanje Ilija Miljuš.

Njegov komšija Gojko Milosavić je kazao da je izgradnja kanalizacije počela ljetos i da je još od tada jedna traka gotovo neprohodna za vozače.

- Razumijem da se radi kanalizacija, ali se nakon završetka radova put treba dovesti u prvobitno stanje i uredno asfaltirati. I ovo što je, navodno, asfaltirano loše je urađeno. Nije dobro iznivelisano, pa je novi asfalt viši od starog - rekao je Milosavić.

Iz preduzeća "Miloš impeks", koje je zaduženo za radove na kanalizaciji u ulici Rade Radića, kažu da put nije asfaltiran zbog loših vremenskih uslova.

- Prije postavljanja asfalta je potrebno betoniranje, a mi na ovom vremenu, kada zimska služba baca so, ne možemo početi sa betoniranjem. So jede beton! U tom slučaju ništa ne bismo napravili - rekao je rukovodilac gradilišta preduzeća "Miloš impeks" Dragan Vasilić.

On je dodao da će asfalt, koji je trenutno neiznivelisan, biti korigovan kada budu asfaltirali ovu dionicu puta, te da je put obezbijeđen signalizacijom.

- Završili smo 500 metara kanalizacije na tom dijelu ulice gdje je put neasfaltiran. Nema opasnosti za vozače, jer je put obilježen znakovima upozorenja. Traka koja nije asfaltirana je u upotrebi, pa se ne može postavljati semafor  - kazao je Vasilić.

Kanalizacija

U ulici Rade Radića, u naselju Vrbanja biće izgrađeno 1.416 metara kanalizacije, a vrijednost radova iznosi 562.702 KM. Iz preduzeća "Miloš impeks", koje je zaduženo za izgradnju ove kanalizacione mreže, kažu da će uskoro nastaviti sa radovima, jer je završeno tek oko 500 metara kanalizacije.

- Zbog podzemnih voda radovi na kanalizaciji ne teku planiranom dinamikom. Počeli smo u julu, ali ne znamo kada ćemo završiti - rekao je Dragan Vasilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana