Problemi u Vrbanji: Kamioni raznose blato i kamenje

Jasmina Perišić
Problemi u Vrbanji: Kamioni raznose blato i kamenje

Banjaluka - Mještani ulice Vladislava Skarića u naselju Vrbanja već godinu muku muče sa blatom i kamenjem koje kamioni preduzeća MKR "Kremenović" ostavljaju po glavnom putu dok dovoze otpad sa građevina na plac u toj ulici.

Mještanin Darko Pejaković kaže da su svi u ulici ogorčeni zbog neodgovornog ponašanja pomenutog preduzeća te da su više puta zvali komunalnu policiju.

- Komunalna policija ih je pratila i fotografisala. Bez obzira na to, oni i dalje rade po starom. Raznose blato i kamenje po glavnom putu. Kada prolazimo automobilom kamenje frca na sve strane i pravo je čudo što još niko nije povrijeđen, što nikome nije razbijeno vjetrobransko staklo ili oštećen automobil. Ovo traje više od godinu. Ljeti smo trpjeli prašinu, a sada kamenje i blato - rekao je Pejaković

Dodao je da je ova ulica ionako u veoma lošem stanju.

- Duž saobraćajnice od jednog kilometra ne može se proći od rupa. Sa tim smo se pomirili, ali kamenje i blato koje nam ti kamioni dodatno nanose je kap koja preliva čašu - istakao je Pejaković.

Kako je rekao, sve bi i nekako mogao razumjeti da ova situacija ne traje jako dugo.

- Prije dvije godine su istovarali zemlju, kamenje i otpad na plac, deponiju u susjednoj ulici. Takođe su i tada po glavnom putu rasipali blato i kamenje sa točkova, jer su to veliki kamioni sa osam osovina i imaju i do 40 tona. Posljednju godinu smeće istresaju dvije ulice niže na drugi plac, a pri izlasku i iz te ulice prolaze glavnim putem i ostavljaju nered za sobom - kazao je Pejaković.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da su u ponedjeljak izdali prekršajni nalog u iznosu od 700 KM preduzeću MKR "Kremenović" zbog toga što nisu postupili po naloženim mjerama i što su nastavili sa prljanjem saobraćajnice.

- Prvo smo ih opomenuli, a kada smo uvidjeli da nije usvojena naša opomena, izdali smo prekršajni nalog od 500 KM za pravno lice, to jest preduzeće, i 200 KM za odgovorno lice unutar preduzeća - rekli su iz ovog odjeljenja.

U preduzeću MKR "Kremenović" juče nisu željeli da daju komentar u vezi sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana