Privreda i ulaganja u prvom planu

V. P.
Privreda i ulaganja u prvom planu

Banjaluka - Banjaluka ima potpisane protokole o saradnji sa 18 gradova iz regiona i razvijenih evropskih zemalja, koja je do sada u većini slučajeva bila na polju kulture, nauke i sporta.

- Intenziviramo aktivnosti na međunarodnoj privrednoj saradnji i težimo da naše privredne, turističke i sve druge potencijale predstavimo potencijalnim ulagačima i privrednicima - rekli su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da je jedan od rezultata dosadašnje saradnje učešće umjetnika Borjane Mrđa u radu "Umjetničkog simpozijuma", koji je lani organizovao njemački Kajzerslautern.

- Grad je ugostio i delegaciju izraelskog grada partnera Modina, koja je bila sastavljena od stručnjaka iz više oblasti - naveli su u Gradskoj upravi.

Počela je i razmjena učenika osnovnih škola u saradnji sa opštinom Novi Beograd.

- Iz Novog Sada smo lani dobili poklon fondacije "Dostojanstvo", spomenik Stefanu Nemanji, rad novosadskog vajara Ljubomira Šćepanovića, povodom 900 godina od rođenja Stefana Nemanje - rekli su u Gradskoj upravi i dodali da je za vrijeme prošlogodišnjih poplava iz gradova partnera Kumanova, Kajzerslauterna, Kranja i Novog Mesta stizala humanitarna pomoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana