Pristiglo 300 prijava za prijem mališana u banjalučke vrtiće

Srna
Pristiglo 300 prijava za prijem mališana u banjalučke vrtiće

BANjALUKA- Na javni konkurs Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za prijem djece u gradske vrtiće u Banjaluci pristiglo je 300 prijava, a konkurs je raspisan za prijem 475 mališana, rekla je Srni vršilac dužnosti direktora Centra Jelena Kurtinović.

Ona je navela da će u narednih osam dana biti izvršeno bodovanje i objavljeni rezultati.

"Nakon duže pauze i prestanka rada zbog pandemije smatram da je potrebno da se djeca vrate u vrtiće", rekla je Kurtinovićeva.

Ona je precizirala da je javni konkurs bio raspisan za prijem 475 djece, od kojih za 89 mališana od tri do šest godina za poludnevni boravak i program koji traje od 15.00 do 21.00 čas, te za upis 386 djece od jedne do šest godina u cjelodnevni boravak.

Kurtinovićeva je navela da su roditelji u Banjaluci navikli da je javni konkurs za upis mališana jednom godišnje, posebno na početku radne godine, kada je veliki broj djece koja trebaju da budu primljena u toj radnoj godini.

"Roditelji znaju da je to najtransparentniji, najjednostavniji i najbolji vid upisa djece u predškolsku ustanovu", rekla je Kurtinovićeva.

Ona je naglasila da redovno prate preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Imamo ograničenje da po grupama možemo imati maksimalno 25 dece, s obzirom na to imamo i manju mogućnost za prijem djece", kaže Kurtinovićeva.

Javni konkurs o prijemu djece jasličkog i vrtićkog uzrasta u radnoj 2020/2021. godini bio je otvoren od 7. do 15. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana