Priroda i festivali turistički aduti Banjaluke

N. B.
Priroda i festivali turistički aduti Banjaluke

Banjaluka - Prirodne ljepote, adrenalinski sportovi i brojni festivali biće mamac za domaće i strane turiste koji će doći u Banjaluku ovog ljeta.

Poručeno je ovo sa promocije ljetne turističke sezone koju su u petak u parku "Petar Kočić" organizovali Turistička organizacija grada (TOBL) i Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalna pitanja.

- Grad će ove godine intenzivnije raditi na stvaranju sadržaja za goste i razvoju turizma, jer imamo kapacitete za to. Naše ciljno tržište je regija, odakle i dolazi najveći broj posjetilaca. Upravo iz tog razloga krenuli smo sa kampanjom na regionalnim tržištima "Prosto neodoljivo". Istraživanja turističkog brenda su pokazala da Banjaluku prepoznaju po raftingu, kajaku, planinarenju, kao i kvalitetnim manifestacijama i festivalima - rekla je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalna pitanja Natalija Trivić.

Direktor TOBL-a Ostoja Barašin rekao je da je turizam postao organizovana privredna djelatnost i da uveliko rade na poboljšanju kapaciteta koje grad na Vrbasu ima.

- Nastojimo da privučemo investitore da ulažu u turizam. I ove godine imamo veći broj turista nego prošle godine. Neki od sadržaja u kome će gosti uživati su "Banjalučki dani muzike i piva", festival "Dječija zemlja", "Ljeto na Vrbasu", "Demofest", "Freš vejv", Međunarodni moto-skup, penjački festival "Dril end čil" - kazao je Barašin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana