Priprema za asfaltiranje nove dionice puta za Priječane

Srna
Priprema za asfaltiranje nove dionice puta za Priječane

BANjALUKA - Izgradnja nove saobraćajnice za banjalučko naselje Priječani odvija se dobrom dinamikom, ovih dana su postavljeni ivičnjaci na novom putu i trenutno se radi na pripremi podloge za asfaltiranje, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Iz ovog odjeljenja navode da je prethodnih mjeseci sanirano veliko klizište u blizini rijeke Vrbas i omogućen nastavak radova na putu prema ovom naselju.

“Poslije sanacije klizišta, sada se radi i na postavljanju zaštitnih gabiona na desnoj strani puta da bi saobraćajnica bila obezbijeđena od eventualnog osipanja zemljišta”, ističu u Odjeljenju.

U toku je i izgradnja temelja za ogradu, koja će se nalaziti na lijevoj strani puta, te pripreme za izgradnju rasvjete.

Izgradnja ove saobraćajnice i sanacija velikog klizišta na ovoj lokaciji vrijedni su 1,2 miliona KM, a počeli su sredinom oktobra prošle godine.

Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od “Lovačkog bara” prema naselju Priječani, osim novog vodovoda i kišne kanalizacije, biće izgrađena i pješačka staza, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”, počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana