Princeza opremila trpezarije i kuhinju u Dječijem domu Rada Vranješević

Jasmina Perišić
Princeza opremila trpezarije i kuhinju u Dječijem domu Rada Vranješević

Banjaluka - Princeza Katarina Karađorđević je ono što je na Vaskrs obećala i ispunila! "Fond Njenog kraljevskog visočanstva - princeza Katarina" poklonio je Dječijem domu "Rada Vranješević" osam trpezarijskih stolova, 48 stolica, veliku rashladnu vitrinu, mašinu za pranje suđa i kosilicu.

Donacija je vrijedna oko 17.000 KM, a rukovodstvo Doma kao i štićenici zahvalni su na podršci koju su im pružili njegovo kraljevsko visočanstvo princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina Karađorđević.

- Kada smo za vaskršnje praznike bili u posjeti Karađorđevićima u njihovom beogradskom Belom dvoru, pitali su nas šta nam nedostaje u Domu i šta da nam poklone. Naveli smo nekoliko stvari za kuhinju i trpezariju. Rekli smo i da nam je potrebna profesionalna kosilica jer imamo veliko dvorište. Sve naše želje su ispunili - rekao je direktor Dječijeg doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut.

On je dodao da je u roku od dva mjeseca princezin fond uplatio sredstva radnjama koje se bave prodajom ovih stvari i sve poručeno je stiglo na adresu doma.

- Sada sve grupe imaju nove stolove i stolice za ručavanje, kuvarice su prezadovoljne novim frižiderom i mašinom za suđe. Kosilicom koju smo dobili zadovoljstvo je kositi naše veliko dvorište - kazao je Kajkut.

Kuvarica u Dječijem domu "Rada Vranješević" Jadranka Ristić je rekla da je prezadovoljna donacijom i da sada kuhinji ne treba gotovo ništa.

- Obezbijeđeno nam je gotovo sve što nam treba za kvalitetan rad. Rukovodstvo je obećalo da će nam nabaviti čak i novi pekač kiper jer jela pripremamo u pekaču starom više od 20 godina - kazala je Ristićeva.

Jedan od štićenika Doma rekao je da se veoma obradovao novim stolovima i stolicama koje su dobili, jer su prethodni bili veoma stari.

- Sada se okupljamo u većem broju na doručku jer mjesta ima za sve, a i zadovoljstvo je jesti za novim stolovima - kazao je ovaj štićenik.

Posjeta

Princeza Katarina Karađorđević ranije je obećala da će posjetiti štićenike doma i sa predstavnicima svog fonda lično uputiti donaciju.

- Nadamo se da će princeza naći vremena i posjetiti nas, u svakom slučaju, zahvalni smo joj na donaciji - rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana