Završena deložacija FK „Džaja“: Jedinstvu pripalo prizemlje i fudbalski teren

Jasmina Salopek
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Peta deložacija FK "Džaja" u naselju Vrbanja završena je danas nakon što je postignut dogovor da prizemlje kuće i teren Fudbalskog kluba "Džaja" uđe u posjed FK "Jedinstvo".

Milivoj Glišić, koji koristio ovu nekretninu, kazao je novinarima da je tražena cijelu kuću, ali da su dozvolili deložaciju donjeg dijela.

- Prema sudskom rješenju nemaju pravo na cijelu kuću, već samo za 28 kvadrata u prizemlju. U ZK ulošku piše da on ima pravo na 28 kvadrata, sad je tu kuća od više od 300 kvadrata. Mogao sam ja braniti, ali sam dozvolio deložaciju da ne bi došlo do mrtvih glava - kaže Glišić.

Dodaje da će morati da obavijesti 500 djece da nema više treniranja.


Admir Čavka, koji kao predsjednik udruženja građana zastupa FK "Jedinstvo" kazao je novinarima da danas, nakon 12 godina, vraćen stadion i donji dio sprata FK "Jedinstvo".

Naglasio je da dva sprata nisu vraćena, jer ih nema u sudskim dokumentima.

- Nije izvršena potpuna deložacija. Oni su ovdje bespravno. Nikome nije jasno zašto je sudski izvršitelj ostavio ljude u prostoru u kojem ne smiju da budu - kazao je Čavka.


Dugogodišnji spor

Spor oko zemljišta FK Jedinstvo trajao je  godinama. Iz ovog kluba tvrde da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

U Jedinstvu tvrde da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je “Jedinstvo” nepostojeći klub. Ranijih godina bila su četiri bezuspješna pokušaja deložacije Fudbalskog kluba Džaja sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana