Prevoznici zaustavili autobuse ispred Gradske uprave, najavili nove obustave ako ne bude poskupljenja karata

Jelena Tanacković
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Prevoznici koji vrše javni gradski i prigradski prevoz putnika na području Banjaluke u znak protesta, obustavili su jutros na 30 minuta rad i parkirali autobuse ispred Gradske uprave.

Prevoznici su se na ovaj korak odlučili zbog odluke Skupštine grada Banjaluke da ne uvrsti u dnevni red raspravu o novom cjenovniku voznih karata.

Direktor " Autoprevoza" Dejan Mijić rekao je da  mu je žao što su morali ovako reagovati.

- Živimo u gradu gdje se vodi kampanja preko naših leđa. Ne želimo da se svrstavamo ni na jednu stranu - rekao je Mijić.

Na parkiranim autobusima prevoznici su izlijepili plakate s upozorenjem da će od 4. maja obustaviti rad na sat vremena, a da će svaki naredni dan povećavati za sat vrijeme obustave, odnosno sat skratiti vrijeme zadnjeg polaska autobusa. Tako će, kažu biti do održavanja vanredne sjednice i usvajanja novog cjenovnika.

- Mora se odobriti korekcija cijena. Želimo da se koriguju cjenovnicu i ispoštuje ugovor. Ako Skupština ima novca neka ona plati - rekao je Mijić.

Ističe da su ušli u ogromne gubitke i dugove.

- Nemamo više ni mogućnosti da maltretiramo naše radnike, mi ćemo se snaći rasprodaćemo autobuse, a Gradska uprava će naći rješenje za gradski prevoz - kazao je Mijić.

Prevoznici su tražili poskupljenje karata od 25 odsto.

- Došli smo u dogovor sa Gradskom upravom da smanjimo to i jučerašnji prijedlog je bio 15 posto. Nama nije drago što moramo da poskupimo, svjesni smo da ćemo izgubiti i putnike - rekao je Mijić.

Mijić je najavio tužbu prema Gradskoj upravi gdje će prevoznici tražiti  odštete za štete firmi koje su nanesene tokom ovog perioda poskupljenja naftnih derivata.

Dodao je da će se poskupljenje cjenovnika odnositi na sve karte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana