Prevoznici nisu došli na sastanak u banjalučku Gradsku upravu

J. T.
Prevoznici nisu došli na sastanak u banjalučku Gradsku upravu

BANjALUKA - Prevoznici sa područja Banjaluke odbili su danas da dođu na sastanak sa gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem i predstavnicima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, a u vezi sa povećanjem cijena karata javnog prevoza, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

- Prevoznici su uputili poziv Kabinetu gradonačelnika i Kabinetu predsjednika Skupštine grada, te je potrebno da se svi odazovu sastanku, kako bi se o ovoj temi razgovaralo - saopštili su iz Gradske uprave.

Danas je u 13 časova bio zakazan i treći sastanak u proteklih sedam dana između predstavnika javnog prevoza i predstavnika gradske administracije u vezi sa svim okolnostima koje se mijenjaju iz dana u dan, kako onih negativnih koji se tiču poskupljenja, tako i najava da će doći do rasterećenja cijena goriva putem privremenog suspendovanja akciza, a na koji se prevoznici nisu odazvali.

Zbog otkazivanja sastanka ostala su otvorena značajna pitanja, kako u pogledu formiranja cijena prevoznika na slobodnom tržištu, tako i u kriterijumima za predložen novi cjenovnik.

- Gradska uprava nije saglasna sa svim elementima novog cjenovnika koji su prevoznici predložili, kao i argumentima na bazi kojih se došlo do tih cjenovnika - naveli su iz Gradske uprave.

Podsjećamo da su prevoznici za sutra najavili privremeno zaustavljanje prevoza na pet minuta, navodeći razlog da se Gradska uprava oglušila na njihove zahtjeve.

Gradska uprava je pozvala prevoznike da se odazovu sastanku kako bi se dodatno razgovaralo o ovoj temi, a sve kako do poskupljenja ne bi došlo, jer je u interesu grada da Banjalučani i njihove finansije maksimalno budu zaštićeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana