Presuda Vrhovnog suda u slučaju “Ekvator”: S računa grada nezakonito skinuta dva miliona KM

G.S.
Presuda Vrhovnog suda u slučaju “Ekvator”: S računa grada nezakonito skinuta dva miliona KM

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske utvrdio je da je preduzeće “Ekvator” odnosno njegova firma “Banigo građenje” na osnovu nezakonite presude Višeg privrednog suda u Banjaluci od 28. juna 2021. godine s računa grada skinula dva miliona KM.

Vrhovni sud usvojio je reviziju grada te ukinuo presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci na osnovu koje je s računa grada skinuto dva miliona KM, te ukazao na niz nezakonitosti u postupku koji je prethodio toj presudi.

Grad će podnijeti zahtjev za vraćanje sredstava od preduzeća “Banigo građenje”. Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da se nastavlja pravna borba te je i ovom prilikom pozvao nadležne institucije da reaguju na osnovu najnovije odluke Vrhovnog suda.

Od utvrđenih nezakonitosti, Vrhovni sud Republike Srpske rješenjem navodi da Viši privredi sud prilikom donošenja presude, koja je bila pravni osnov da “Ekvator” odnosno “Banigo građenje” povuče s računa grada dva miliona KM, nije objasnio razloge zbog kojih je odbio žalbu grada, prije svega nije utvrdio aktivnu legitimaciju tužioca “Ekvator”.

Riječ je o slučaju utvrđivanja vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana