Preminuo Siniša Mirković, dugogodišnji rukovodilac u vodoprivredi

Srna
Foto: srna

BIJELjINA - Siniša Mirković, dugogodišnji službenik i rukovodilac u vodoprivredi Republike Srpske, preminuo je u 63. godini poslije duge i teške bolesti, saopšteno je danas iz Javne ustanove "Vode Srpske", gdje je tokom karijere radio kao pomoćnik direktora za ekonomske i pravne poslove.

Mirković, koji je preminuo juče, rođen je 11. aprila 1959. godine u Sarajevu, a u tom gradu je 1984. diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

Po završetku studija, od 1984. do 1992. godine radio je u sarajevskoj kompaniji "Unis-pretis", a za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata bio je član Izvršnog odbora opštine Vogošća, od 1992. do 1996. godine.

Poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma i egzodusa srpskog naroda sarajevske regije, od 1996. do 2001. godine radio je u kompaniji "Unis-tas" Pale, a potom od 2001. do 2011. godine u kompaniji "Sistem mogul" Bijeljina, navedeno je u saopštenju.

Mirković je od 2011. godine bio zaposlen u vodoprivredi Republike Srpske - radio je na različitim poslovima ekonomske struke, a obavljao je i funkcije direktora i pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove u Agenciji za vode oblasnog riječnog sliva Save, kao i funkciju pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove u Javnoj ustanovi "Vode Srpske".

"Siniša Mirković imao je veliko poštovanje svojih kolega kao čovjek izuzetnih ljudskih vrlina i vrhunski profesionalac u poslu. Bio je posvećen svojoj porodici, svom narodu i Republici Srpskoj. Iza Mirkovića su ostali supruga, dvije kćerke i troje unučadi", naveli su iz "Voda Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana