Preminula Jelena Šobić Avramović, članica hora”Banjalučanke”

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA - Dugogodišnja istaknuta članica ženskog kamernog hora "Banjalučanke" Jelena Šobić Avramović preminula je nakon duge i teške bolesti u 38. godini, saopšteno je iz ovog hora.

 

"Iako je spas od opake bolesti potražila i u liječenju u dalekoj Turskoj, nakon velikog broja pobjeda koje je izvojevala sa svojim horom širom svijeta, ovu najdužu i najtežu bitku, nažalost, ipak nije uspjela da dobije", navodi se u saopštenju.

Ona je imala aktivni pjevački staž duži od 20 godina i sa horom "Banjalučanke" osvojila je sve što se u horskom svijetu osvojiti moglo - zlatne medalje na renomiranim horskim takmičenjima u Lincu /2009/, Veneciji /2011/, Malti /2011/, Budimpešti /2013/, Barseloni /2013/, Magdeburgu /2015/, Kalamati /2017/, dva olimpijska srebra sa horskih olimpijada u Kini /2010/ i SAD /2012/.

Avramovićeva je sa horom "Banjalučanke" osvojila i tri uzastopne zlatne olimpijske medalje sa horskih olimpijada u Rigi /2014/, Sočiju /2016/ i Južnoafričkoj Republici /2018/.

Kao istaknuta članica hora, Avramovićeva je dala nemjerljiv doprinos i pečat u sveukupnom razvoju ansambla na njegovom trnovitom putu do imidža reprezentativnog i međunarodno priznatog horskog sastava.

"Naš horski dobri duh, naša Šoba - zauvijek će ostati upisana zlatnim slovima u istoriju hora Banjalučanke kao najsvjetliji primjer i putokaz budućim generacijama kako se poštuje, njeguje i čuva plamen Banjalučanki!, navodi se u saopštenju ženskog kamernog hora.

Datum i vrijeme sahrane Jelene Šobić Avramović biće naknadno saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana