Preko rupa na Rebrovački most

Sanja Amidžić
Preko rupa na Rebrovački most

Banjaluka - Trećom kolovoznom trakom na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, koja vodi iz pravca Ade prema Rebrovačkom mostu, od rupa i neravnina vozači jedva prolaze, zbog čega je potrebna hitna sanacija.

Vozač Miloš Marković kaže da je pomenuta dionica puta oštećena već duže vrijeme i da su neravnine sve brojnije, zbog čega saobraćajnicu treba obnoviti u cijelosti ili makar zakrpiti udarne rupe.

- Kada želim da izbjegnem rupe i ostatke nekadašnjeg saobraćajnog znaka, onda čekam u koloni koja se proteže do Ade. Tada se zakrči i semafor kod skretanja za Starčevicu. Ako ne želim da zakrčim saobraćaj, onda moram preko rupetina. Jednostavno, čovjek ne zna šta je gore. Pored pomenute kolovozne trake, znatno je oštećen i trotoar. Kada padne kiša, teško je i pješacima i vozačima jer ne postoji prostor da se rupa izbjegne, a da se ne uprska pješak - kazao je Marković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković rekao je da su obnovu treće trake na pomenutoj lokaciji tražili nekoliko puta kao i trotoara od Rebrovačke crkve do Vrbanje.

- Saobraćajnica i trotoar od Obilićeva do Rebrovačke crkve obnovljeni su lani i tu se stalo. Zbog nedostatka finansijskih sredstava ove godine ne očekujemo sanaciju puta i trotoara - rekao je Pejaković.

Dodao je da je u Adi potrebna i obnova ulice Veljka Mlađenovića jer je u katastrofalnom stanju.

- Pored obnove puta, potrebno je izgraditi trotoar, rasvjetu, ošišati živicu i mnogo toga jer je saobraćajnica koja vodi oko Gradskog olimpijskog bazena zapuštena - rekao je Pejaković.

Iz preduzeća "Putevi RS" kažu da u toku ove godine nije planirana sanacija desne isključne trake na magistralnom put Banjaluka - Čelinac kod Rebrovačke crkve.

- S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja u toku ove godine planirano je krpljenje udarnih rupa i izgradnja horizontalne signalizacije - kazali su u ovom preduzeću.

Dodaju da će radovi biti izvođeni u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Predsjednik Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao da su ovom udruženju stigle brojne primjedbe vozača, pješaka pa i biciklista na rupe kod Rebrovačke crkve.

- Primjedbe građana su opravdane jer je kolovozna traka oštećena i usporava saobraćaj, zbog čega se stvaraju velike gužve. Ovom dionicom puta prođe dnevno na hiljade vozila iz pravca Kotor Varoša i Čelinca koja idu na istočni tranzit, zbog čega je ovu traku potrebno obnoviti - kazao je Jaćimović.

Kružni tok

Radi rasterećenja saobraćaja na području grada u planu je izgradnja nekoliko kružnih tokova.

Prema ranijim najavama iz Gradske uprave, kružne raskrsnice planirane su kod Rebrovačke crkve, CJB Banjaluka, restorana "Sirano" na Laušu te kod pijace u Lazarevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana