Prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – Današnja sjednica Skupštine grada Banjaluka protekla je u burnoj atmosferi, a nakon što je zasjedanje prekinuto, nastavak je zakazan za sutra.

Skupštinska većina predložila je amandmane na budžet, sa kojima gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije saglasan, što je izazvalo burnu raspravu.

- Sjednica Skupština grada je morala biti prekinuta jer nemamo potreban vid demokratije i biće nastavljena sutra ujutro u 10 časova - rekao je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Istakao je da je u toku bila rasprava oko prijedloga bdžeta i amandmana koje je uputila skupštinska većina.

-  Stav opozicije je da amandmani nisu dostavljeni na vrijeme, a većine da jesu. Nadam se da će tenzije odbornika biti smanjene i da će sutra moći da rade za građane - naveo je Ilić.

Draško Stanivuković naglasio je da je sve razrađeno do detalja, te da se amandmani na budžet moraju donijeti dva radna dana prije sjednice Skupštine grada.

- Mi smo dobili te amandmane u subotu od 12 do 16 časova. Konstatujem da je subota neradna. U zakonu piše da su subota i nedjelja neradne. Ne smije to da se krši i kao gradonačelnik neću dopustiti da se krši zakon i ustav. Svojim tijelima ćemo braniti smo treba zakon jer ako se jednom prekrši stalno će biti prekršena. Ovo je pravno nasilje - kazao je Stanivuković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana