Pregršt manifestacija u okviru „Kočićevog zbora”

K. Š.
Pregršt manifestacija u okviru „Kočićevog zbora”

BANjALUKA - Tradicionalna manifestacija „Kočićev zbor” u naredna tri dana donosi pregršt sadržaja i raznovrsnog programa na lokacijama u gradu i Stričićima.

U duhu Kočićevih dana sugrađani, ali i mnogobrojni turisti danas i sutra mogu da očekuju izuzetno bogat program, dok je nedjelja rezervisana za dešavanja na Manjači.

- Večeras od 18 časova u Gospodskoj ulici svi zainteresovani moći će da pogledaju izložbu „Petre đe si da nas vidiš?”, dok će od 19 časova centralnom ulicom u okviru događaja „Kočić na ulicama” prodefilovati glumci koji će govoriti Kočićeva djela - istakli su iz Gradske uprave i dodali da je prije toga planirano niz izložbi, revija i manifestacija.

Kako navode, izložbena postavka autora Perice Ivanovića biće postavljena sutra u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić”, nakon čega će uslijediti događaj „Kočić na ulicama” u Gospodskoj ulici.

- Sjajan program biće nastavljen na tvrđavi Kastel gdje će biti održan besplatan stendap šou „Reci mi da se šališ” čuvenog stendap komičara Gorana Vinčića Vinče - istakli su iz Gradske uprave.

Nedjelja je namijenjena za aktivnosti u Stričićima pa će tako već u devet časova biti održana liturgija, pomen Kočiću i njegovom ocu Gerasimu u crkvi Uspenija presvete Bogorodice.

- Kulturno-umjetnički program pod nazivom „Snaga jedinstva” biće održan kod OŠ „Petar Kočić” - naveli su organizatori.

Dodali su da na zborištu od 13 časova počinje nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima i čuvena bodljavina bikova za nagradu „Jablan”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana