Preduzeća i institucije slabo ažuriraju svoje internet stranice

Vesna Popović
Preduzeća i institucije slabo ažuriraju svoje internet stranice

Banjaluka - Pojedine gradske institucije i javna preduzeća periodično ažuriraju sadržaje svojih internet stranica.

Tako je Centar za razvoj i unapređenje sela posljednju vijest u rubrici aktuelnosti objavio krajem maja, tri u aprilu, a prije toga posljednju u septembru 2012. godine.

Direktor ovog centra Milenko Šarić priznao je da su u popriličnom zaostatku kada je u pitanju ažuriranje internet stranice te da je razlog za to nedostatak sredstava. 

- Nemamo radnika koji bi se time bavio, a trenutno to obavlja jedan naš zaposleni kome je to dodatni posao. Da li će se situacija poboljšati zavisi od sredstava koje će nam stajati na raspolaganju - objasnio je Šarić.

Iako nema posebnu rubriku za aktuelnosti, na internet stranici "Vodovoda" među posljednjim obavještenjima objavljen je saziv za Skupštinu akcionara koja ja bila zakazana za jun.

Iz "Vodovoda" poručuju da je njihova internet stranica puštena u rad 2002. godine te da je za to vrijeme imala moderan grafički dizajn i zadovoljavala tadašnje potrebe.

- Podatke ažuriramo po potrebi, odnosno kad dođe do promjene nekih relevantnih podataka, na primjer promjene kontakt podataka, broj priključaka, dužina mreže, izbor novih članova Uprave, puštanje u rad novih objekata i slično - rekli su u "Vodovodu".

Priznaju da trenutni izgled sajta ne prati u potpunosti današnje standarde.

- Odjeljenje za informacione tehnologije je u okviru svog plana poslovanja za ovu godinu predvidjelo izradu novog interaktivnog portala koji bi omogućio bolju i direktniju komunikaciju s potrošačima, kao i vizuelnu promjenu sajta. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti ispuniti ovu aktivnost do kraja ove godine - objasnili su u "Vodovodu".

Preduzeće "Gradsko groblje" je u ovoj godini objavilo ukupno četiri novosti, posljednju početkom avgusta. Direktor Nedeljko Milaković poručuje da su prije oko 20 dana angažovali lice koje će biti zaduženo za dnevno ažuriranje sadržaja.

- Pored osnovnih informacija, objavićemo i spisak onih koji ne plaćaju održavanje grobnica, a to je nekoliko hiljada ljudi. Trudićemo se da kompletiramo što više podataka koji će sadržavati i cjenovnike - objasnio je Milaković.

Direktor gradske "Čistoće" Aleksandar Bajić je rekao da u prethodnih deset dana internet stranica ovog preduzeća jedno vrijeme nije bila dostupna zbog dorade, ali da je sada u funkciji.

- Imamo radnika koji je zadužen za redovno ažuriranje sajta kada su u pitanju informacije o održavanju skupština akcionara, te ostala obavještenja za korisnike naših usluga - zaključio je Bajić.

Aktuelni sajt Gradske uprave u funkciji je od 2009. godine i ažurira se nekoliko puta dnevno. Godišnje se za održavanje sajta izdvaja 15.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana