Predstavnici toplana iz Pala i Sokoca u posjeti „Eko toplanama“

S. B.
Predstavnici toplana iz Pala i Sokoca u posjeti „Eko toplanama“

BANjALUKA- „Eko toplane“ Banjaluka u četvrtak su bile domaćin predstavnicima opštine i „Toplane“ Pale, kao i „Toplane“ Sokolac, u okviru stručne posjete toplanama u regionu koje su izgrađene ili potpuno rekonstruisane u posljednjih nekoliko godina, saopšteno je iz „Eko toplana“.

- Ova posjeta sastavni dio je projekta u kojem učestvuje konzorcijum izvođača „Grijanjeinvest“ d.o.o. Pale i „Termotehnika“ d.o.o. Banjaluka, a koji se odnosi na izgradnju idejnog rješenja buduće toplane na Palama. Posjeta je od velike je važnosti za ovaj projekat, jer smo mogli da vidimo dobar primjer prakse i odlično realizovano rješenje toplane na biomasu, čime smo i sami dobili neke ideje za dalju realizaciju i unapređenje našeg sistema - naglasio je Branislav Živković, profesor na Mašinskom fakultetu u Beogradu, koji je član tima za realizaciju projekta na Palama.

Predstavnici „Eko toplana“ gostima su prezentovali sistem funkcionisanja novog pogona toplane na biomasu, rejonske kotlovnice na Starčevici i Kosmosu, kao i Logistički centar „Eko toplana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana