Predstavnici grada Banjaluka na Sajmu knjige: Praznik pisane riječi

GS
Predstavnici grada Banjaluka na Sajmu knjige: Praznik pisane riječi

BANjALUKA - U Banjaluci je sinoć otvoren 29. Međunarodni sajam knjige u organizaciji "Glasa Srpske"., koji je posvećen našem velikom piscu Branku Ćopiću, a ovom događaju prisustvovali su i gradski menadžer, Bojan Kresojević i savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo.

Savjetnica gradonačelnika je naglasila kako je upravo Sajam knjige u Banjoj Luci najveći praznik pisane riječi, ne samo u našem gradu nego i u cijeloj Republici Srpskoj.

-Zahvlani smo organizatoru što njeguju pisanu riječ i pružaju podršku, kako izdavačima tako i književnicima, te promoviše knjigu u jednom izazovnom vremenu digitalizacije i  informacionih tehnologija u kojem živimo. Posebno smo ponosni što je upravo ovaj sajam posvećen liku i djelu Branka Ćopića. Uvjereni smo, da će pored jublarnog, 30. izdanja, koje će biti organizovano naredne godina, ova manifestacija trajati još mnogo godina – kazala je savjetnica Šukalo.

Naime, ove godine se obilježava četvrta decenija od smrti velikana srpskog književnog svijeta Branka Ćopića, te je otvaranje Sajma upravo započeto besjedom pisca i akademika Milosava Tešića.

Tokom narednih dana, u sklopu Međunarodnog sajma biće organizovani brojne radionice, paneli, promicije knjiga, kao i dodjele nagrada.

Tradicionalna dodjela nagrada zakazana je za petak, 20. septembar u 12.00 časova.

Za sve posjetioce, Sajam je otvoren do ponedjeljka, 23. septembra u periodu od 10.00 do 20.00 časova, a ulaznica košta 1 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana