Predstavljen projekat novog hotela Palas

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA - Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je predstavljen projekat izgleda budućeg hotela „Palas“, a koji će biti najviši i najluksuzniji objekat u Republici Srpskoj, vrijedan 150 miliona maraka.

Hotel će biti visok preko 100 metara, sa spa centrom, restoranima, vidikovcem, podzemnom garažom i poslovnim objektima.

U Banjaluci je već počelo rušenje nedovršenog dijela hotela koji je decenijama predstavljao „ruglo“ centra grada.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao prezentaciji projekta, rekao je da će izgradnjom hotela Palas Banjaluka dobiti novi izgled centra grada i podići kvalitet života, ali i usluga onima koji budu dolazili u grad na Vrbasu.

„Uvjeren sam da ćemo veoma brzo položiti kamen temeljac i u nekom optimalnom vremenu potrebnom za gradnju biti u prilici da otvorimo jedan od najljepših objekata koji imamo u gradu“, rekao je Dodik obraćajući se prisutnima na prezentaciji projekta.

On je istakao da se na ovo dugo čekalo, ali da je bilo mnogo posla u vezi sa formalno-pravnim pitanjima koja su riješena saradnjom lokalnih i republičkih vlasti.

 

- Ovaj projekat je rezultat saradnje republičkih i gradskih institucija, koje su prethodnih godina radile na tome da konačno počne njegova realizacija. Ta saradnja svih nivoa vlasti pokazuje da Republika Srpska ima kapacitet da investitorima omogući da uspješno realizuju velike projekte, a izgradnja hotela Palas to jeste - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je uvjeren da će veoma brzo biti položen kamen temeljac za ovaj objekat.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ovo podvig vijeka i dan koji Banjaluka čeka pune 43 godine.

- Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke. Presrećan sam i preponosan, jer smo uspjeli ono što niko prije nas nije. Počelo je rušenje hotela Palas, kako bi se na ovom mjestu izgradilo novo remek djelo arhitekture - rekao je Stanivuković.

On je napomenuo da je na projektu radio svjetski poznati arhitekta Hani Rašid, a da je vrijednost investicije 150 miliona KM, za koju očekuju da bude završena za tri godine.

„Dobićemo hotel visine iznad 100 metara, sa spa centrom, vidikovcem, restoranom, kongresnom dvoranom i ostalim sadržajem“, naveo je Stanivuković.

Investitor je kompanija „Cepter“ čiji je vlasnik Milan Janković, poznatiji kao Filip Cepter, rekao da je u poslednje dvije godine uložio mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije ovog projekta.

„Pokušavamo godinama da riješimo ovaj problem i uklonimo ovaj simbol nedovršenosti, odnosno pokušaja da se napravi velelepna stvar, ali nismo uspjeli. Sada, ovaj projekat će sigurno biti završen“, istakao je Janković.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske i gradonačelniku Banjaluke na zalaganju u prevazilaženju svih problema da bi se konačno pristupilo realizaciji projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana