Predsjednik Skupštine grada najavio mjere ako odbornici budu kasnili

GS
Predsjednik Skupštine grada najavio mjere ako odbornici budu kasnili

BANjALUKA - Skupštine grada Banjaluka nastavljena je nakon pauze koja je trajala duže nego što je trebalo, a predsjednik Skupštine Mladen Ilić je rekao da će u ubuduće kada odbornici budu kasnili prekinuti zasjedanje i nastavljati drugi dan.

Pauzu je zatražio kluba odbornika Ujedinjene Srpske i trebala je trajati samo 10 minuta, ali je trajala mnogo duže.

Pauza je počela u 11 časova i umjesto u da se sjednica nastavi deset minuta kasnije, ona je počela u skoro 11:35 jer su se odbornici doslovno „razbježali”.

Oni koji su preostali nisu bili dovoljni da se obezbijedi kvorum, prenijela je Srpskainfo.

– Mislim da je to stvar lične kulture i normalno je da se kasni, ali da svaki put isti pojedinci kasne ujutro ili nakon pauze je po meni stvar lične kulture i nepoštovanja građana koji su vas birali, a na koje se pozivate – kazao je Ilić.

Dosadašnji dio zasjedanja Skupštine grada Banjaluka obilježila je diskusija između gradonačelnika Draška Stanivukovića i odbornika SNSD Srđana Amidžića oko toga šta je važnije, gradnja mosta u Docu ili u naselju Česma .

Amidžić je poručio da bi most u Docu trebao biti prioritet.

⁃ Radi se o veoma važnoj investiciji i značajnom projektu za građane Banjaluke. Kao nova gradska vlast, imate odgovornost prema građanima što se tog projekta tiče. Znate li šta taj most znači za taj dio grada u smislu komunikacije, šta znači za Kastel, za turizam, ugostitelje? Grad ima sredstva u budžetu za taj projekat i zato ga gurajte – rekao je Amidžić.

Naveo je da podržava i izgradnju mosta u Česmi i razumije potrebu za njim, ali da ne očekuje da će biti završen za godinu.

⁃ Mi nismo rekli da će most u Docu biti završen tako brzo, već za četiri ili šest godina. I nemojte se zanositi da ćete za svaki veliki projekt imati komplet obezbijeđena sredstva i riješene imovinsko-pravne odnose – poručio je Amidžić.

Stanivuković je sa druge strane poručio da je most u Docu važan, grandiozan te da bi bio lijepa razglednica Banjaluke.

– Ipak 32 miliona KM, koliko on košta, je bolje uložiti u stvaranje novih radnih mjesta i mostove u naseljima koja ih nemaju. Most u Docu je zabluda za građane. Bivša administracija je za taj most obezbijedila tri miliona KM, a on košta 32 miliona KM. Mi nismo odustali od gradnje, jednostavno sada nema novca, a ima mnogo drugih prioriteta – rekao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da građanima Banjaluke više treba most u Česmi kako bi ljudi mogli preći preko rijeke, kao i nova radna mjesta.

On je naglasio da je bivša gradska administracija najavila izgradnju mosta u naselju Dolac, ali da je od svega ostao samo jedan stub, te obezbijedila deset odsto sredstava.

– Poskidali su nam novac i sa onih osnovnih stvari, a sada pitaju gdje su investicije. Da su nam ostavili sve onako kako pričaju, ja bih sada ovdje letio od sreće, ali nije tako – rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana