Predsjednik MZ Lazarevo tvrdi da mještani s razlogom strahuju: Pozvaćemo inspektore na most u Trapistima

J. K.
Predsjednik MZ Lazarevo tvrdi da mještani s razlogom strahuju: Pozvaćemo inspektore na most u Trapistima

BANjALUKA - Mještani Trapista strahuju da nedavno rekonstruisani most u ovom naselju nije bezbjedan zbog čega ćemo se obratiti republičkoj inspekciji kako bismo utvrdili da li postoje nedostaci, rekao je predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo Igor Vidović.

On je istakao da je obnova mosta završena prije nepunih mjesec dana, ali je zbog propusta prilikom radova sada u toku zamjena stubova, kao i dijelova koji su propali. Vidović je naglasio da je prije dva mjeseca gradonačelnik Draško Stanivuković pod sloganom “Magije u Banjaluci” u video-klipu objavljenim na njegovoj stranici otvorio stari, ali kako je istakao, rekonstruisani most u Trapistima. Prema Vidovićevim riječima, dva potporna stuba nisu ni dirnuta, a u osnovi, koju čini beton, su propali.

- Dosad što je urađeno i što se može primijetiti jeste zamjena dasaka i farbanje mosta, kao i propalih drvenih konstrukcija - rekao je Vidić.

Dodao je da se građani s razlogom pitaju da li je ovaj most bezbjedan.

- Pozvaćemo republičku inspekciju koja će, prije svega, analizirati bezbjednost mosta te ugroženost kolskog mosta nizvodno. Osim toga, od inspekcije ćemo tražiti da provjeri uložena sredstva građana Banjaluke za ovakvu “magiju” koju nam gradonačelnik pokazuje - rekao je Vidić. 

Odgovor iz Gradske uprave nismo uspjeli dobiti u petak, jer gradski menadžer Bojan Kresojević nije odgovarao na naše pozive.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana