Pred banjalučkim odbornicima maratonska sjednica: Na dnevnom redu 114 tačaka

A.S.
Pred banjalučkim odbornicima maratonska sjednica: Na dnevnom redu 114 tačaka

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka, nakon pauze od četiri mjeseca, biće održana 24. i 25. juna, a na dnevnom redu biće više od 114 tačaka, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Na obimnom dnevnom redu sjednice, koja će po svemu sudeći biti maratonska, nalaze se tačke od kojih neke zbog epidemije virusa korona nisu razmatrane još od februara.

Najveći broj tačaka odnosi se na izmjene regulacionih planova, davanja u zakup prostora u vlasništvu Grada, te izvještaje gradskih ustanova i preduzeća i kadrovska pitanja.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kazao je da je Skupština bila spriječena da zasjeda u proteklom periodu, te da su neki izvještaji na čekanju od februara.

- Očekuje nas jedna maratonska sjednica i veliki broj odluka. Određene ustanove su izvještaje pripremile za martovsku sjednicu, ali su oni vraćeni na dopunjavanje zbog situacije u kojoj smo se svi našli. Takođe, pred nama je niz važnih odluka iz obladti prostornog uređenja, rješavanje kadrovskih pitanja, kao i realizacija svih mjera koje su donesene na vanrednim zasjedanjima - kazao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić rekao je da će dužinu zasjedanja dikrirati dnevni red, te da se može očekivati i njegovo proširivanje.

- Moguće je da će određena pitanja pristizati u narednom periodu. Što se tiče lokacije, pratićemo epidemiološku situaciju, a u opticaju su sala Skupštine i Banski dvor, a razmatramo još neke - rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana