Praznika mimoze stiže u Banja Luku – “Za sve gušte”

GS
Praznika mimoze stiže u Banja Luku – “Za sve gušte”

BANjALUKA - Praznik mimoze, najpopularnija zabavno-turistička manifestacija u regionu, biće predstavljena u u srijedu 24. Januara u Banja Luci.

Duh Mediterana zagospodariće trgom Krajina u Banja Luci u srijedu, u 12.00 časova. Uz promotivni program, mažoretke i maškare će dijeliti mimozu, trombonjeri će na sebi svojstven način označiti da je sve spremno za Feštu, a za zabavu je zadužena klapa Castel Nyovo.

Ovogodišnje 55. izdanje Fešte nosi slogan „Za sve gušte“ i obećava odličan provod od 15. februara do 3. marta u Herceg Novom, uz preko 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa uz koncerte regionalnih zvijezda Halida Bešlića, Svetlane Cece Ražnatović i Prljavog kazališta, kao i bendova Teška industrija, Trio gušti, Inspiracija, Tap 011, Indira Levak, te domaćih sastava.

Ovogodišni Praznik mimoze donosi tradicionalne pučke svečanosti poput najpopularnijeg programa - Berbe mimoze duž hercegnovske rivijere uz prženu ribu i vino, zatim maskenbale, čak i na otvorenom, zatim VII Međunarodni karneval uz učešće više desetina grupa iz regiona i ostalih evropskih država, trodnevnu Izložbu cvijeća, Salon vina, neke tradicionalne, a veoma atraktivne manifestacije poput trke karića, turnir u piciginu, ali i briškuli i trešeti, a sve to uz mažoretke, Gradsku muziku i trombonjere.

Svečano otvaranje u petak, 16. februara počeće prazničnom povorkom Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu gdje će ključevi grada biti uručeni Kapu Mimozinog karnevala.

Atmosferu će „ugrijati“ bend Teška industrija od 18.30, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova. Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje. Kompletan program pogledajte na praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznik_mimoze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana