Poznato koja firma bi trebala naplaćivati parking u centru Banjaluke

GS
Foto: GS

Na dnevni red Skupštine grada Banjaluka naknadno je ubačena odluka koja bi trebala omogućiti novom vlasniku parkinga Stare autobuske stanice da naplaćuje parkiranje.

Ukoliko ova odluka dobije saglasnost, posao naplate parkiranja na lokaciji u strogom centru grada sa 243 parking mjesta biće povjeren firmi “Bewo Real Estate”.

U odluci je navedeno da se parking nalazi u drugoj tarifnoj zoni, te da će se ugovor zaključiti u skladu sa uslovima propisanim Odlukom o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji grada Banjaluka.

U obrazloženju odluke je navedeno da se “Bewo Real Estate” 20. oktobra obratio Gradu Banjaluka sa inicijativom za dodjelu naplate parkiranja na ovoj lokaciji. Interesantno je da je tog istog datuma parking na Staroj autobuskoj stanici uz pomoć policije i sudskih izvršitelja, predat u ruke “Autoprevozu”, koji je tu istu lokaciju prije deset godina prodao kompaniji “Bewo Real Estate”.

U obrazloženju je precizirano da je nadležno Odjeljenje za saobraćaj i puteve analiziralo inicijativu te da su utvrdili da postoji javni interes za povjeravanje komunalnih poslova podnosiocu inicijіative za parkiralište na Staroj autobuskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana