Poziv roditeljima da prijave djecu u Program za djecu u godini pred polazak u školu

GS
Poziv roditeljima da prijave djecu u Program za djecu u godini pred polazak u školu

BANjALUKA – Javna ustanova Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka poziva sve roditelje, čija djeca ispunjavaju uslove, da ih najkasnije do 30. novembra 2022. godine prijave za upis u Program za djecu u godini pred polazak u školu.

Program se organizuje za djecu koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a u narednoj školskoj godini stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole.

U Centru s poručili da su za svu djecu koja polaze u prvi razred osnovne škole u školskoj 2023/2024. godini obezbijedili mogućnost da budu polaznici Programa koji organizuje Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo prosvjete i kulture.

U 2023. godini Program finansiraju Vlada Republike Srpske putem Ministarstva prosvjete i kulture i Gradska uprava Banjaluka, pa je Program za korisnike besplatan.

-Program će trajati od 1. marta do 31. maja svakog radnog dana u ukupnom dnevnom trajanju od 180 minuta ili tri sata dnevno – od 17 do 20 časova i sprovodiće se u vrtićima u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka - saopšteno je iz Centra.

Prijave djece za Program za djecu u godini pred polazak u školu se podnose u upravi Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka u ulici Jovana Dučića broj 3, a sve dodatne informacije roditelji mogu da dobiju na kontakt telefone u Službi za prijem djece broj 051 490 533 i 051 490 535.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana