Povoljnija epidemiološka situacija u Banjaluci

SRNA
Foto: agencije

BANjALUKA - Gradski štab za vanredne situacije konstatovano je da je epidemiološka situacija u Banjaluci znatno povoljnija u odnosu na prethodni period, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

. Štab je na jučerašnjoj redovnoj sjednici razmatrao i izvještaj o radu Štaba u prošloj godini i program rada za ovu godinu, ovogodišnje planove i aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara i odbrane od poplava u Banjaluci.

U Izvještaju o radu u 2021. godini zaključeno je da je Štab, radi sprečavanja širenja virusa korona, ostvarivao saradnju sa republičkim organima i institucijama, privrednim društvima i drugim subjektima na teritoriji grada na blagovremenom donošenju adekvatnim mjera, zaključaka, odluka, preporuka, radi zaštite stanovništva od zarazne bolesti. Konstatovano je da je grad Banjaluka uložio sve napore kako bi pružio podršku zdravstvenom sistemu i građanima obezbijedio kvalitetniji pristup zdravstvenim uslugama.

U saopštenju je istaknuto da se grad aktivno uključio u organizaciju masovne vakcinacije u Banjaluci, koja se od marta prošle godine odvijala u hali "Banjalučkog velesajma", a potom nastavljena u objektu mjesne zajednice u naselju Petrićevac.

Kako je navedeno u izvještaju, realizovan je jedan od zaključaka Štaba da grad u granicama svojih mogućnosti pomogne privrednim subjektima u saniranju posljedica izazvanih korona virusom i putem javnih poziva dodijeljene su subvencije poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva kojima je usljed pandemije virusa korona u 2021. godini bio zabranjen ili ograničen rad.

U saopštenju se navodi da su posljedice izazvane pandemijom virusa korona, negativno uticale i na sistem javnog prevoza putnika na području grada Banjaluke, ali da je subvencijama grada omogućeno njegovo nesmetano funkcionisanje.

Štab je u toku 2021. godine održao 18 sjednica na kojima je razmatrao materijale utvrđene Programom rada štaba za 2021. godinu, kao i trenutno stanje epidemiološke situacije u vezu sa pojavom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana