Potpisan ugovor o nabavci komunalne opreme vrijedan 200.000 KM

Srna
Potpisan ugovor o nabavci komunalne opreme vrijedan 200.000 KM

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske Srđan Todorović potpisali su danas ugovor o nabavci nove komunalne opreme – kontejnera vrijedan 200.000 KM.

Radojičić je rekao novinarima da grad Banjaluka godinama sarađuje sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti i da je i ove godine aplicirao na javni poziv ovog fonda.

"Prema ovom sporazumu koji sufinansiraju Banjaluka i Fond sa po 50 odsto, otprilike ukupna vrijednost je 200.000 KM, grad će biti u prilici da nabavi 300 kontejnera", rekao je Radojičić.

On kaže da je riječ o mobilijaru, komunalnoj opremi za kojom konstantno postoji potreba zbog novih naselja koja se grade i zbog toga što se materijal haba, troši i oštećuje.

"Ukupno smo u toku ovog mandata, u četvrtoj godini uspjeli, što novih, što polovnih, nešto grad, nešto Čistoća, kao komunalno preduzeće, nabavili nešto više od 2.000 kontejnera", rekao je Radojičić.

Govoreći o razdvajanju otpada, Radojičić je naveo da se u ovoj godini sprovodi pilot projekat razdvajanja otpada u mjesnoj zajednici Nova Varoš i na nekoliko drugih lokacija.

"To je još daleko od nekog sveobuhvatnog postupanja", dodao je Radojičić.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske Srđan Todorović rekao je da je ugovor nastavak dugogodišnje dobre saradnje sa gradom Banjaluka, koja treba da poboljša infrastrukturu za sakupljanje otpada, ali u kasnijim fazama i za bolje razdvajanje i zbrinjavanje korisnih sirovina iz ukupnog komunalnog otpada.

On je istakao da su zajednička namjera i napori grada i Fonda da se komunalna infrastruktura u Banjaluci pojača i da građani imaju bolju uslugu i da se posredno što manje otpada nađe u životnoj sredini, odnosno da se sav otpad na adekvatan način sakupi i zbrine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana