Pošte Srpske izmijenile rejone dostave za pojedine dijelove grada

Danijela Stokanić
Pošte Srpske izmijenile rejone dostave za pojedine dijelove grada

Banjaluka - Za 600 domaćinstava Priječana, kojima je do sada sva pošta dolazila preko pošte u Zalužanima, ubuduće će pošiljke stizati iz pošte 78102 kod Željezničke stanice. Takođe, do promjene rejona dostave pošiljki došlo je i u Lazarevu dva, pa je dio ovog naselja pripojen pošti u Zalužanima.

Kako su objasnili u “Poštama Srpske” do promjena rejona došlo je radi brže i kvalitetnije dostave pošiljaka.

- S obzirom na to da je most za pješake koji spaja Zalužane i Priječane uništen u prošlogodišnjim poplavama, rejon dostave je bilo nužno promijeniti. Nakon poplava, poštari iz pošte u Zalužanima morali su ići u Trn da bi prešli Vrbas i onda nastavili da dostavljaju poštanske pošiljke mještanima Priječana - rekla je portparol “Pošta Srpske” Željka Koljančić.

Precizirala je da je rejon u naselju Lazarevo promijenjen za domaćinstva koja se nalaze desno od prijedorske petlje prema trgovačkom centru OBI.

- Ove promjene su isključivo stvar unutrašnje reorganizacije i raspodjele poslova. Naši korisnici, stanovnici navedenih naselja, ne moraju da mijenjaju adresu, niti bilo šta drugo. Slobodni su da adresuju pošiljke kao i do sada, a “Pošte Srpske” će vršiti dostavu tačno, brzo i kvalitetno - poručila je Koljančićeva.

Većina mještana pomenutih naselja za ove promjene nije ni znala, a pojedinci ističu da je do ovih noviteta trebalo možda doći i ranije.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić je istakao da je mnogo ljudi iz naselja zaposleno u gradu, tako da će im ubuduće biti mnogo lakše da svrate u poštu, koja je usput, da bi preuzeli poštu.

- Više puta se desilo da poštar raznosi poštu, a stanovnika nema kod kuće, pa tu istu pošiljku vrati, nakon čega smo mi morali preći kilometre da dođemo do nje. To je oduzimalo vrijeme i poštarima i nama - kazao je Tojagić.

Predsjednik Savjeta MZ Lazarevo dva Milenko Roljić je istakao da te promjene neće predstavljati neki problem mještanima dijela naselja.

- Nije bitno s koje strane poštar donosi poštu. Osim toga, svi mještani račune uplaćuju u svojoj banci - kratko je odgovorio Roljić i dodao da pomenuti dio naselja sigurno ima više od 200 domaćinstava.

Poštanski brojevi

> Glavna pošta u centru 78101

> Zalužani 78214

> Pošta kod Željezničke stanice, Rosulje, Ada 78102

> Starčevica 78110

> Lauš 78113

> Lazarevo jedan 78106

> Borik 78107

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana