Poštanska markica na dar za 70. rođendan Elektrokrajine

N. B.
Poštanska markica na dar za 70. rođendan Elektrokrajine

Banjaluka - "Pošte Srpske" izdale su poštansku markicu sa simboličnim oznakama "Elektrokrajine" povodom 70 godina postojanja ovog elektrodistributivnog preduzeća.

Ovaj svojevrstan poklon direktoru "Elektrokrajine" Seki Kuzmanović uručila je direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća.

- Zahvalni smo "Poštama Srpske" šo su prepoznale značaj jubileja. Osnovani smo davne 1947. godine pod nazivom "Električno preduzeće Banjaluka" i od tada smo prošli kroz nekoliko organizacionih promjena, da bismo danas bili najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj. Snabdijevamo oko 252.000 potrošača strujom u dva grada i 19 opština. U posljednjih 10 godina razvili smo se u moderno preduzeće usmjereno ka zadovoljavanju potreba potrošača - rekla je direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović.

Poštanska markica je štampana u tiražu od 10.000 primjeraka u apoenu od 90 feninga. Na njoj su predstavljeni  motivi vezani za rad i djelatnost "Elektrokrajine", dalekovodi, broj 70 i uzlazna talasasta linija.

- Poštanske marke su trajne vrijednosti kojima obilježavamo značajne istorijske, kulturne ili sportske događaje i jubileje, a ovaj je veoma značajan za stanovnike RS - istakla je direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća.

Markicu su izradili dizajneri sa Katedre za grafički dizajn sa Akademije umjetnosti Jelena Grubor i Vladimir Klepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana