Posao u javnoj upravi za djecu poginulih boraca

Jana Kezić
Posao u javnoj upravi za djecu poginulih boraca

BANjALUKA - Završen je registar nezaposlenih članova porodica poginulih boraca i od ovog mjeseca grad kreće proaktivno u proces njihovog zapošljavanja.

Poručio je ovo juče gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je stan u vlasništvu grada u naselju Ada dodijelio porodici Popović. Ova porodica je bila prva na listi za rješavanje stambenog pitanja boračkih kategorija.

Stanivuković je kazao da je u Adi smješten veliki broj porodica iz boračkih kategorija.

- Ada je posvećena svima koji su se bez straha u najtežim vremenima borili za Banjaluku, ali i Srpsku. Možda su dugo čekali, ali su došla vremena da ovim porodicama zahvalimo kako možemo - rekao je Stanivuković.

Podsjetio je da su prošle sedmice u Adi dodijeljeni ključevi 50 stanova porodicama izbjeglih i raseljenih lica, čime se oslobodio stan u tzv. boračkim zgradama, koji je juče dodijeljen porodici Popović.

- Nastojimo da stanovi ne stoje prazni, nego da budu maksimalno iskorišteni. Hvala porodici Popović, koja je podnijela veliku žrtvu da bismo danas živjeli slobodno - kazao je Stanivuković. Istakao je da je to i dužnost grada, da se s ljubavlju i zahvalnošću odnosi prema ovim porodicama.

Stanivuković je rekao da je završen i registar svih nezaposlenih članova porodica poginulih boraca te istakao da od ovog mjeseca grad kreće proaktivno u proces njihovog zapošljavanja.

- Naš zadatak neće biti samo da u javnim upravama nađemo posao za osobe čiji su najmiliji dali živote za Srpsku. Radimo i preko naših partnera, kompanija, da budu društveno odgovorni te da u procesu zapošljavanja oni uvaže baš ove ljude - rekao je Stanivuković.

Važno je, kako kaže, reći da je od 500 djece, njih 80 u aktivnoj potrazi za poslom.

- To znači da su ispunili sve procedure koje smo tražili te pokazali veliko interesovanje, dali nam svu dokumentaciju i biografije kako bismo im mogli proaktivno pomoći - kazao je Stanivuković.

Supruga poginulog borca VRS Bosiljka Popović kazala je da je veoma srećna, jer su ona i kćerka nakon mnogo godina čekanja napokon dobile krov nad glavom.

- Presrećna sam što nam je trajno riješeno stambeno pitanje. Moj suprug je poginuo u Srbobranu, u selu Košćani. Zahvalna sam svima, a naročito gradonačelniku - rekla je Popovićeva.

Spomen-obilježje

Draško Stanivuković je podsjetio da je raspisana javna nabavka za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- To je naš testament, zavjet i dužnost. Zbog toga ćemo 20. aprila izabrati izvođača radova kako bismo za godinu završili ono na šta smo čekali 30 godina - kazao je Stanivuković.

On je ranije rekao da je realno da sredinom maja na “Krašovom” parkingu bude postavljen kamen temeljac za centralno spomen-obilježje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana