Porodilje od danas mogu da se prijave za pomoć

T. B.
Porodilje od danas mogu da se prijave za pomoć

BANjALUKA - Banjalučanke, koje su u ovoj godini postale majke, moći će od danas da se prijave za isplatu podrške za porodilje koja će početi 1. novembra.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je ranije najavio da će svaka majka koja dobije prvo i drugo dijete od grada dobiti 500 KM.

- Na dan rođenja dobiće 250 KM, te za prvi rođendan još 250 KM. Svako treće dijete nagradićemo sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za svako četvrto, peto, šesto dijete biće isplaćena podrška grada od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan - kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, porodilje koje se budu porodile do kraja godine imaće rok od 60 dana da dostave potrebnu dokumentaciju kako bi bila isplaćena predviđena naknada.

On je naglasio da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 2.000 porodica, a grad je za tu namjenu izdvojio oko 1,2 miliona KM.

Prošle sedmice počela je isplata jednokratne novčane naknade zaposlenima u Domu zdravlja, u iznosu od 200 KM. Iz grada su rekli da će pomoć dobiti svi radnici ove zdravstvene ustanove kao vid zahvalnosti za sve ono što čine u periodu pandemije virusa korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana