Porodica Vulin iz Kuljana: Tri kolijevke, tri radosti

Jasmina Perišić
Porodica Vulin iz Kuljana: Tri kolijevke, tri radosti

Banjaluka - U Republici Srpskoj je u posljednjih osam godina rođeno 19 trojki a od prije dva i po mjeseca tri kolijevke se ljuljaju i u porodici Ane i Lazara Vulina u banjalučkom naselju Kuljani.

Relja, Nenad i Olivera su mezimci oko kojih se vrti "cijeli svijet" .

Hrabra majka Ana Vulin kaže da je zahvalna Bogu na daru jer je oduvijek maštala da ima petočlanu porodicu.

- Naša tri anđela sam na svijet donijela 26. septembra. Osjećaj je divan ali sam se uplašila kada sam čula da nosim trojke. Kada su se rodili Olivera je imala 2,2 kg, a dječaci po 1,9 i 1,95 kg. Bili su 15 dana u bolnici od toga sedam dana u inkubatoru, ali dobro su i brzo napreduju. Suprug i ja smo trojke dobili u 32. godini života i preporučujem svim mladim parovima da se bore za natalitet u Republici Srpskoj - rekla je Vulinova.

Dodala je da bi voljela da rodi još jednu curicu ali kada trojke malo odskoče, porastu...

- Ne moram da vam govorim da je naporno opslužiti tri bebe i da gotovo ne spavamo ali sve su to slatke muke - naglašava Vulinova.

Kako ističe porodica je veoma složna i organizovana pa joj veliku pomoć pružaju suprug, bake i deke.

Ponosni otac Lazar kaže da je srećan što ima troje djece.

- To su najljepše bebe na svijetu a biti otac je predivan osjećaj. Pošto su nam ovo prva djeca veselimo se vjerovatno jednako kao i oni roditelji koji dobiju samo jedno dijete - priča Vulin.

Dodaje da je kada je saznao da sa suprugom čeka trojke sjeo na stolicu od šoka.

- Na ultrazvuku sam zamolio doktoricu da sjednem. Prvo smo vidjeli jednu, pa drugu bebu i bili smo jako srećni. Kada je doktorica vidjela i treću onda je nastao šok - prisjeća se Vulin.

Ističe da svo troje djece traže pažnju pa su se organizovali, da nijedna beba ne bude zapostavljena.

- Radim u jednoj osnovnoj školi i kao kondicioni trener u FK Borac i školi sporta "Bambi". Poželim ih se, kada se vratim s posla ali mi supruga ne da da ih razmazim. Manjak novčanih sredstava može biti samo izgovor omladini da ne formira porodicu, ali ne i pravi razlog - kaže Vulin i dodaje da rado pomaže supruzi.

Prema riječima dede Predraga Vulina sve srećne porodice liče jedna na drugu ali dva unuka i princeza od njega su napravili najsrećnijeg čovjeka na svijetu.

- Od dva sina imam tri unuka i jednu unuku, moju princezu. Nadam se da će ih biti još, i trudiću se da im ispunim svaku želju - kaže ponosni deda Vulin.

Pokloni

Ministar porodice omladine i sporta Nada Tešanović, posjetila je juče porodicu Vulin i uručila im kolica i 1800 KM.

- Volim kada idem u ove posjete i trudiću se da ministarstvo daje što veću podršku ovakvim bračnim parovima - rekla je Tešanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana