Porodica poginulog borca dobila stan

Srna
Porodica poginulog borca dobila stan

BANjALUKA - Ključeve stana u banjalučkom naselju Ada danas je dobila supruga poginulog borca Bosiljka Popović, čime je riješila stambeno pitanje, saopšteno je iz Gradske uprave koja navodi da je riječ o porodici Popović.

Popovićeva je rekla da je nažalost dugo čekala da ona i kćerka dobiju stan, ali da je danas srećna jer sad ima svoj krov nad glavom.

Ključeve je uručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je zahvalio porodici Popović koja je, kako je rekao, podnijela veliku žrtvu da bi danas živjeli u slobodi, da je dužnost grada da u skladu sa mogućnostima pomogne ovim porodicama.

"Znam da ništa nije dovoljno za tu žrtvu. Razumijem da porodice, kao i moja, nose ožiljke i da nijedan stan, nijedna finansijska podrška koje su dobijale ili će dobijati ne može nadoknaditi onog koga ste izgubili", rekao je Stanivuković.

On je podsjetio da je raspisana javna nabavka za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i da će izvođač radova biti izabran 20. aprila kako bi za godinu dana završili ono na šta se čekalo tri decenije.

Stanovuković je dodao da je završen i registar svih nezaposlenih članova porodica poginulih boraca i da od ovog mjeseca grad kreće proaktivno u proces zapošljavanja tih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana