Popravljen časovnik u Obilićevu

M. G.
Popravljen časovnik u Obilićevu

Banjaluka - Časovnik u ulici Cara Lazara u naselju Obilićevo, koji nekoliko dana nije radio, popravljen je i ponovo pokazuje tačno vrijeme.

Međutim, drugi javni časovnici u gradu i dalje su u kvaru.

- Ugovor o održavanju s Gradskom upravom nije obnovljen - kaže Milovan Vrančić, vlasnik Časovničarske radnje "Vrančić", koja je bila zadužena za održavanje javnih časovnika u gradu.

- Časovnik u ulici Cara Lazara sam popravio, jer su me zamolili da to učinim, a takođe sam obećao da ću popraviti i časovnik na tranzitu, ali ostale neću. To sam učinio od sebe, kao majstor, a ne po ugovoru - kazao je Vrančić.

Prilično trošno stanje javnih časovnika dovodi do čestih kvarova, te više postaju ukrasi nego što pomažu građanima.

- Ti časovnici su prilično stari i potrebna im je ozbiljna rekonstrukcija, da bi radili kako treba, a ove popravke koje sam napravio su više krpljenje nego prave popravke - dodaje Vrančić.

Podsjećamo, ugovor o održavanju javnih časovnika, koji je Gradska uprava imala sa Časovničarskom radnjom "Vrančić", istekao je još polovinom prošle godine i od tada nije obnavljan.

- Niko iz Gradske uprave nije sa mnom kontaktirao u vezi sa produžavanjem ugovora i nije mi poznato da li će uopšte biti produžen - kaže Vrančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana