“Popart market”: Izlagali umijeće, ideje i kreativnost

S. B.
“Popart market”: Izlagali umijeće, ideje i kreativnost

BANjALUKA - Sajam unikatnih ručnih radova pod nazivom “Popart market” održan je u Domu omladine, gdje su mnogobrojni domaći kreativci, dizajneri i umjetnici izložili inovativne, ručno izrađene proizvode.

Jedan od osnivača ove manifestacije Nina Dakić kazala je za “Glas Srpske” da svake godine ima sve više zainteresovanih izlagača.

- Ovaj takozvani dizajn buvljak ima za cilj okupljanje lokalnih kreativaca, dizajnera i umjetnika. Ideja je da se prvenstveno njima pomogne da lakše dospiju na tržište, jer ekspanzijom velikih brendova i trgovačkih lanaca mali privrednici i kreativci ne dolaze do izražaja i nemaju mogućnost da se plasiraju na tržište - dodala je Dakićeva.

Kazala je da je ponuda proizvoda bila raznolika.

- Posjetioci su imali priliku da vide nakit, modne dodatke, kućne dekoracije, prirodnu kozmetiku, igračke i umjetničke radove. Iako je izrada ručnih radova zahtjevna, takav rad nije dovoljno cijenjen - rekla je Dakićeva.

Vjera Trišić predstavila je nakit od drveta “Voli me uvo”.

- Ideju o pravljenju ručnih radova dobila sam posjećujući “Popart market”. Kada sam prvi put izlagala svoje radove, imala sam veliku tremu jer na ovom sajmu bude mnogo izlagača sa kvalitetnim i  unikatnim proizvodima - kazala je Trišićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana