Ponovo iscrtane linije u banjalučkim ulicama

GS
Ponovo iscrtane linije u banjalučkim ulicama

BANjALUKA - Ponovno su iscrtane sve linije u jednosmjernoj ulici, kao i nove trake na proširenoj saobraćajnici u Aleji Svetog Save i ulici Vuka Karadžića, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Ekipe su noćas bile na terenu, a između ostalog, postavljale su nove ivičnjake kako bi saobraćajnice dobile novu širinu i četiri trake, radi bolje prohodnosti saobraćaja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je u objavi na društvenim mrežama da je ovo još jedan od koraka koji će zaokružiti cjelokupni koncept jednosmjernog saobraćaja, jer, prema njegovim riječima upravo ove ulice su žile kucavice grada i najvažnija povezica Istočnog i Zapadnog tranzita.

- Takođe, se radi i na iscrtavanju pješačkih prelaza kod Tržnice, te će i ovaj dio od sutra biti u funkciji za saobraćaj iz pravca Doca prema Gradskom mostu i Kočićevom vijencu - objavio je Stanivuković na društvenim mrežama.

On je najavio da će započeti i proces izmještanja autobuskih stajališta, kao i postavljanja platformi na autobuskim stajalištima, te instalacija pametnih semafora.

- Ovo su svi koraci koje preduzimamo kako bi naša saobraćajna revolucija zaživjela u punom kapacitetu - naveo je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana