Poništena odluka o izmjeni RP za Borik

J. P.
Poništena odluka o izmjeni RP za Borik

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske poništio je odluku Skupštine grada o izmjeni regulacionog plana za Borik, kojim je predviđena izgradnja crkve na dječijem igralištu na Bulevaru Živojina Mišića. Sud je uvažio žalbu Građanske inicijative za Borik.

Ovo je juče, na konferenciji za novinare, izjavio član Građanske inicijative za Borik Miodrag Dakić.

- Vrhovni sud je uzeo u obzir činjenicu da Skupština grada 24. decembra prošle godine nije raspravljala o argumentima građana koji se protive izgradnji pravoslavnog hrama na dječijem igralištu. Našu peticiju potpisalo je više od 5.000 građana. Inicijativa je bila posljednja tačka dnevnog reda Skupštine, kada je veliki broj odbornika otišao i nije glasao, a nismo dobili ni obrazloženje zašto je odbijena - kazao je Dakić.

Dodao je da će Građanska inicijativa za Borik vidjeti sa predstavnicima Skupštine koji su njihovi dalji koraci, s obzirom na to da je rješenje suda konačno.

- Tražićemo da budemo prisutni na sastanku Komisije za prostorno planiranje i da imamo mogućnost snimanja toka sjednice. Tražićemo da ova tema bude raspravljena i na sastanku Komisije za mlade, ali da se o njoj izjasni i Komisija za zaštitu životne sredine - kazao je Dakić i dodao da će se obratiti i patrijarhu srpskom Irineju.

U Gradskoj upravi juče su istakli da još nisu vidjeli presudu Vrhovnog suda i da će se naknadno izjasniti o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana