Pomoć dobija osam višečlanih porodica

J. T.
Pomoć dobija osam višečlanih porodica

BANjALUKA - Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece objavila je rang-listu po kojoj će ovaj vid podrške dobiti osam višečlanih porodica, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Iznos podrške po porodici je 5.000 KM, a ukupno za osam porodica iz budžeta grada biće izdvojeno 40.000 KM - kazali su iz grada.

Kako su naveli iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, rang-lista je sačinjena na osnovu broja bodova prema broju djece, ostvarenog prava na novčanu pomoć, te na dodatak za djecu i materinski dodatak, statusa samohranog roditelja, stambene situacije, zdravstvene situacije i ranijeg korišćenja ovog vida pomoći od strane grada.

- U roku od osam dana od dana objavljivanja ove preliminarne rang-liste podnosioci prijave na javni poziv imaju pravo prigovora na nju. Prigovori se podnose gradonačelniku putem Odjeljenja za društvene djelatnosti - kazali su iz grada.

Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece raspisan je 6. aprila.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana