Poljoprivrednici se mogu obratiti Civilnoj zaštiti za dopremanje veće količine vode

G.S.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - S obzirom na to da se i za naredne dane najavljuje toplo vrijeme, pozivaju se vlasnici plantažnih zasada i farmi, a koji se nalaze na stabilnom sistemu vodosnabdijevanja, da se za dopremanje veće količine vode obrate Odsjeku za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice

- Upućujemo apel da se voda ne skladišti, nego da se za dopremanje veće količine vode obrate sekretarima pripadajućih mjesnih zajednica, a u dane vikenda putem Centra za obavještavanje na broj telefona 121. Sve ovo je u cilju održavanja sistema vodosnabdijevanja stabilnim odnosno rasterećenja javne vodovodne mreže – kazali su iz ovog odsjeka, čiji su timovi svakodnevno na raspolaganju sugrađanima u slučaju potrebe.

Podsjećamo da je i dalje na snazi Odluka o uvođenju vanredne situacije izazvane elementarnom nepogodom – sušom. Trajanje vanredne situacije, prema zaključku Štaba za vanredne situacije – nije ograničeno, nego će biti na snazi sve dok budu trajale nepovoljne hidrometeorološke prilike.

Samim tim, na snazi je i stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i PTVSJ, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banja Luka”.

Građanima su dostupni i brojevi telefona ovih subjekata, koji su određeni kao dežurni u periodu dok traje vanredna situacija:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16.00 do 8.00 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banja Luka” – 065/539-701 i 066/273-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banja Luka” – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana