Policijska uprava Banjaluka: Evidentirane svega dvije provalne krađe

N. T.
Policijska uprava Banjaluka: Evidentirane svega dvije provalne krađe

Banjaluka - Tokom jula na području Policijske uprave Banjaluka zabilježene su svega dvije provalne krađe u kuće i stanove, dok ih je u prošlom vremenu na sedmičnom nivou bilo na desetine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u PU Banjaluka Darko Novković kazao je da je u pomenutom mjesecu ukupan broj krivičnih djela manji za 42,8 odsto nego u istom periodu lani.

- Smanjenje krivičnih djela, pogotovo provalnih krađa, osim naših aktivnosti, rezultat je i dobre saradnje policije i tužilaštva. Tome je doprinijela i saradnja sa građanima koji su preduzeli mjere da zaštite imovinu - kazao je Novković na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da je u julu pričinjeno 186 krivičnih djela, dok ih je lani u istom periodu bilo 325. Istakao je da nije bilo teških krivičnih djela i ubistava, dok je evidentirano 17 teških krađa, što je manje za 39,3 odsto u odnosu na jul prošle godine.

Zamjenik načelnika PU Banjaluka Duško Pena bezbjednosnu situaciju ocijenio je kao zadovoljavajuću.

- Tokom jula uspješno smo realizovali četiri akcije - "Nalog", "Nož", "Lager" i "Istok dva", a realizovane su i mnogobrojne akcije u sprečavanju narušavanja reda i mira. Skoro u svim oblastima imamo smanjen broj krivičnih djela, ali i broj poginulih u saobraćajnim nesrećama - istakao je Pena.

Načelnik Odjeljenja policije PU Banjaluka Radenko Stakić kazao je da se u julu dogodilo 375 saobraćajnih nesreća.

- Poginulo je jedno lice, 12 ih je teško povrijeđeno. To je manje za 50 odsto u odnosu na jul prošle godine - naglasio je Stakić.

Tokom jula na području PU Banjaluka otkriveno je 21 krivično djelo privrednog kriminala, kojim je pričinjena šteta od 534.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana