Pokloni sa neba donose osmijehe na dječija lica

 Jana Kezić
Pokloni sa neba donose osmijehe na dječija lica

BANjALUKA Vazduhoplovni klub “Skajdajv” (Skydive) i ove godine u susret praznicima organizuje tradicionalnu dodjelu novogodišnjih paketića na Sportskom aerodromu u Zalužanima, a poklone će mališanima s neba spustiti Djeda Mrazevi padobranci.

Iz ovog kluba pozvali su sve zainteresovane roditelje da sutra u 12 časova ponesu prigodne poklone i na taj način obraduju svoje mališane, jer će kako su rekli, “paketići padati s neba”.

Naglasili su da će mališani dobiti i besplatnu fotografiju, da bi imali uspomenu na ovaj veseli događaj.

Rukovodilac obuke i instruktor padobranstva u “Skajdajvu” Boban Prodanović kaže za “Glas Srpske” da su dugo razmišljali kako da organizuju podjelu paketića, jer su u lošoj finansijskoj situaciji i da ne mogu svim mališanima da priušte paketiće.

- Došli smo na ideju da pozovemo roditelje, da oni nabave paketiće i da dođu sa djecom, a da mi organizujemo Djeda Mrazove. Tako će četvorica naših padobranaca biti u kostimima i skakati iz aviona donoseći paketiće - kazao je Prodanović.

Istakao je da sve će objektivom zabilježiti i profesionalni fotograf.

- Svako dijete će se pojedinačno uslikati sa Djeda Mrazovima i paketićem, a roditelji će moći besplatno da dobiju te fotografije. Osim toga za sve učesnike će biti pripremljeni topli napici - rekao je Prodanović, dodajući da će roditeljima na licu mjesta dati dalje upute.

Ovu zanimljivu dodjelu paketića, kako je rekao, organizuju već dvije-tri godine zaredom, ali na samom početku odziv nije bio veliki.

- Svake godine bude sve više dječice pa je tako već sada, za sutra imamo prijavljenih oko 200 mališana. Nadamo se da će biti lijepo vrijeme i vedro nebo - rekao je Prodanović.

Istakao je da su ideju o ovoj neobičnoj podjeli paketića dobili nakon što su to prvo učinile njihove kolege u Opatiji u Hrvatskoj.

- Tako smo i mi poželjeli da uradimo isto. Djeca su oduševljena kada vide Djeda Mraza, a još posebno kada vide da se padobranom prizemlji, noseći u rukama poklone. To im je veoma zanimljivo, a mi smo srećni, jer možemo da dječici izmamimo osmijehe na licima - kazao je Prodanović.

Istakao je da su padobranci uvijek spremni da odgovore na sve zahtjeve pa im nije problem ni da podijele paketiće sa neba.

- Sjećam se kada sam bio dijete, bile su to ratne godine, a naši roditelji su se trudili  da nas obraduju paketićima za praznike i svim nama je to ostalo u lijepom sjećanju. Zbog toga smo svi svjesni da će i ovoj dječici to mnogo značiti, da će to pamtiti tokom čitavog života, jer je riječ o nečemu što nesvakidašnjem - zaključio je Prodanović.

Prijave

U Vazduhoplovnom klubu “Skajdajv” kažu da roditelji mališane mogu prijaviti na broj telefona 065/423-258.

- Nije obavezno najavljivanje, ali je poželjno. Dovoljno je samo da dođu na aerodrom u Zalužanima sutra u 11.30 časova, jer je u podne planiran početak događaja. Na paketiću striktno mora da se naglasi ime i prezime djeteta, da se ne bi desila zamjena paketića - kazao je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana