Pokazne vježbe u osnovnim i srednjim školama

S. B.
Pokazne vježbe u osnovnim i srednjim školama

BANjALUKA - Odsjek za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice počeo je metodsko-pokazne vježbe u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada.

- Cilj ovih vježbi je da se kontinuirano podiže svijest učenika i nastavnog osoblja o mogućim rizicima prirodnih i drugih katastrofa. Fokus vježbi je na postupanju po planovima zaštite i spasavanja - kazali su iz odsjeka.

Plan je da u naredne dvije godine ovakve vježbe budu organizovane u svim osnovnim i srednjim školama. Vježbe su izvedene u OŠ “Vojislav Ilić”, u centralnoj u Krupi na Vrbasu i područnim školama u Bočcu, Aginom Selu i Krminama.

Prema planu, vježba će 31. marta biti izvedena u OŠ “Petar Kočić” u Kolima i pripadajućim područnim školama, a 13. aprila u OŠ “Mladen Stojanović” u Bronzanom Majdanu i pripadajućim područnim školama.

- Napominjemo da će vježbama biti obuhvaćene i sve područne škole u svim ruralnim dijelovima Banjaluke kako bi se djeca u ovim školama upoznala sa postupcima u slučaju opasnosti, ali to će biti i prilika da se upoznaju sa opremom Civilne zaštite i Vatrogasne jedinice, što do sada nisu imali priliku da vide - zaključili su iz odsjeka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana