Pojeftinjuje li javni prevoz u Banjaluci?

G.S.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Planiramo pojeftinjenja javnog prevoza za više od 25 odsto prvi put u istoriji Banjaluke, kako mjesečnih tako i pojedinačnih karata, dok bi karte za starije od 65 godina bile potpuno besplatne, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon radnog sastanka sa prevoznicima u vezi sa reformom javnog prevoza koja slijedi.

“Studija javnog prevoza, koja predviđa besplatan i povoljniji javni prevoz, naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine grada 27. februara”, naveo je je Stanivuković.

Kako kaže, očekuje i vjeruje u jednoglasnu podršku svih odbornika u vezi s ovim pitanjem.

Prema riječima Dejana Mijića, direktora “Autoprevoza GS”, sastanak je prošao u najboljem redu, prenose Nezavisne.

“Sastankom sam zadovoljan, a dogovoreni su određeni koraci i rokovi u pravcu plaćanja dugovanja”, rekao je Mijić.

Kako kaže, nadaju se da će sve biti ispoštovano.

“Sastanak se odnosio na nejasnoće u vezi sa studijom i predloženim odlukama, kojima je cilj unapređenje javnog prevoza”, rekao je on.

Kako dodaje, ako bi se išlo u nabavku novih gradski autobusa, samo jedan takav autobus košta od 300.000 do 750.000 evra.

“Ako ovaj grad hoće nove autobuse, onda mora ili poskupjeti karte, ili uložiti ogroman novac”, rekao je on.

Dodaje da se cjenovnik karata neće mijenjati, jer se nisu stekli uslovi za to.

“Poboljšanja predviđaju da tu razliku od one koju plaćaju putnici do ekonomske cijene plati grad umjesto građana”, objasnio je on.

Podsjećamo da Studija javnog prevoza predviđa besplatan javni prevoz za sve penzionere te značajno povoljniji prevoz za sve korisnike, kao i povećan broj polazaka autobusa na linijama.

Kako je ranije kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, studijom je predviđeno da pojedinačna karta iznosi 1,5 KM, dok će sve mjesečne karte biti u prosjeku za 25 odsto povoljnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana