Pojačane patrole u Banjaluci za bezbrižan godišnji odmor

Nevena Bunić
Pojačane patrole u Banjaluci za bezbrižan godišnji odmor

Banjaluka - Zbog obijanja stanova ili kuća i krađa za vrijeme godišnjih odmora, policija će tokom ljeta pojačano obezbjeđivati i patrolirati naseljima s ciljem zaštite imovine građana.

Zaključak je ovo sa prvog od serije sastanaka koje će predstavnici savjeta mjesnih zajednica održati sa delegacijama Policijske uprave Banjaluka.

Čast da prvi ugosti organe reda imao je Savjet MZ Nova varoš.

- To je bio edukativan sastanak. Stanovnike smo savjetovali da nas pravovremeno obavijeste ako primijete neke nezakonite radnje ili sumnjiva lica u naselju i da zapišu registarske tablice nepoznatih vozila. Za vrijeme godišnjih odmora pojačano ćemo patrolirati kako bismo zaštitili imovinu građana. Održaćemo i sastanke i u drugim naseljima povodom ove teme u dogovoru sa predstavnicima lokalne vlasti - rekli su u Policijskoj upravi.

Član Savjeta MZ Nova varoš Ljubiša Gavranović kaže da svake godine održavaju sastanke ovog tipa.

- Saradnja sa policijom je neophodna kako bi građani bezbrižno otišli na godišnji odmor ubijeđeni da njihova imovina neće postati plijen lopova - rekao je Gavranović.

Ističe da je upravo saradnja stanovnika i policijske uprave dovela do smanjenja krađa.

- U posljednjih nekoliko godina smanjen je broj slučajeva obijanja stanova i kuća. Mislim da je većina stanovnika informisana šta treba da radi u sumnjivim situacijama - kazao je Gavranović.

U Savjetu mjesne zajednice Lauš 1 kažu da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

- U ovim ljetnim danima imamo problema sa maloljetnim delikventima koji se okupljaju na igralištima. Prethodnih godina bilo je i slučajeva krađa. Iako još nismo održali sastanak sa policijom, uvijek smo u kontaktu sa njima povodom bilo kakvih problema - kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1 Nebojša Matić.

Savjeti

Pripadnici Policijske uprave savjetuju građane kako da na najmanju mjeru svedu opasnost od provala i krađa za vrijeme godišnjih odmora.

- Stanovnicima svjetujemo da ne ostavljaju novac u kući, da o svom odlasku obavijeste pouzdane komšije ili rođake koji bi povremeno obilazili stan i sakupljali poštu. Dobro je i zapisati serijske brojeve skupljih uređaja, fotografisati i sakriti zlato - naveli su u Policijskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana