Pogledajte kakve promjene očekuju vozače u centru Banjaluke

G.S.
Pogledajte kakve promjene očekuju vozače u centru Banjaluke

BANjALUKA - Na ukrštanju ulica Kninska - Bulevar cara Dušana, sutra počinje izgradnja montažno-demontažnog kružnog toka.

Kako navode iz  Odsjeka za nadzor infrastrukturnih projekata sve ovo je u cilju poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, u naredna dva mjeseca grad planira provesti niz mjera i aktivnosti.

- Izgradnja je planirana kombinacijom uklapajućih montažno-demontažnih elemenata sa postavljanjem betonskih ivičnjaka za formiranja radijusa prilaza i betonske galanterije za kretanje pješaka. Kružna raskrsnica će imati dvije saobraćajne trake unutar kružnog kolovoza i po dvije saobraćajne trake na svakom od prilaza. Planirano je da se ovi radovi završe u roku od 15 radnih dana. Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada - navedeno je iz ovog Odsjeka.

Dodaju kako naredna aktivnost, koja bi trebala započeti u septembru i za koju je procedura javne nabavke u završnoj fazi, je formiranje kružnog odvijanja saobraćaja kod “Ekvatora”.

- Predviđeno je da se formira kružno odvijanje saobraćaja oko zelene površine na lokaciji gdje se trenutno nalazi 'Krajiška kuća'. Saobraćaj bi se kružno odvijao ulicama Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Tržnička i Kralja Petra Prvog Karađorđevića - poručuju iz ovog Odsjeka.

Napominju kako će, uporedo sa ovim radovima, započeti i radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u glavnoj saobraćajnici, na način da će se saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića odvijati od zgrade Vlade Republike Srpske ka Ekvatoru, a duž ulica Kninska-Vidovdanska-Prvog krajiškog korpusa će se odvijati u suprotnom smjeru, uz obilježavanje biciklističkih traka na kolovozu i tzv. žutih traka za vozila javnog prevoza.

- Takođe, u navedenom periodu izvodiće se radovi na spajanju ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Vidovdanske (kod „Hotela Bosna“), na način da će se postojeća ulica ispred hotela proširiti čime će se pored spoja, omogućiti i dvosmjeran saobraćaj ispred hotela - dodaju iz Odsjeka za nadzor infrastrukturnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana