Podrška za 36 projekata udruženja

J. St.
Podrška za 36 projekata udruženja

BANjALUKA - Grad sufinansira 23 projekta udruženja građana, deset projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade, kao i tri projekta koja će biti realizovana u Domu omladine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je u Domu omladine ugovore o sufinansiranju ovih projekata izabranih putem javnog poziva.

Naglasio je da na raspolaganju za realizaciju projekata imaju i novouređeni Dom omladine. Istakao je da je rebalansom predviđeno dodatnih 200.000 KM na različitim budžetskim stavkama, s obzirom na to da se tokom godine vrlo često jave značajni ili projekti koji trebaju dodatnu podršku, a s druge strane kada se jave donatori za pojedine projekte, očekuje se i učešće lokalne zajednice.

Nataša Pivašević iz Udruženja “Zdravo da ste” kazala je da u Domu omladine u okviru projekta “Dom omladine - prostor za aktivne i kreativne mlade”, realizuju više aktivnosti, poput časova modernog baleta za sve uzraste, muzičke vježbaonice, info-tačke lokalnog volonterskog servisa te promocije civilnog sektora, odnosno predstavljanja aktivnosti udruženja za mlade.

Jedan od podržanih je i projekat “Moj doprinos zajednici” Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima grada.

- Više od deset osnovnih škola ćemo opremiti didaktičkim materijalom u čijem procesu izrade su učestvovala lica sa intelektualnim poteškoćama - rekla je Gordana Ilić iz tog udruženja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana