Podrška mladima za pokretanje biznisa u IT sektoru

Ilijana Božić
Podrška mladima za pokretanje biznisa u IT sektoru

BANjALUKA - Mladi do 30 godina, zainteresovani za pokretanje novih firmi u sektoru informacionih tehnologija, mogu da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji koja će im omogućiti potrebnu obuku, uz mogućnost i finansijske podrške za 20 kandidata koji pokrenu posao.

Ovaj novi projekat podrške Gradske razvojne agencije i partnera, čija je vrijednost 418.105 KM, podržan je na pozivu Međunarodne organizacija rada (ILO) za projekte za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.

- Od 45 dostavljenih projekata iz BiH, za finansiranje je odabran projekat Gradske razvojne agencije pod nazivom "Podrška uspostavljanju i razvoju preduzeća kroz uspostavljanje novog mehanizma podrške za osnivanje i razvoj firmi za lica mlađa od 30 godina" - saopštili su iz Agencije.

Riječ je o projektu podrške pokretanju novih firmi za lica mlađa od 30 godina u oblasti informacionih tehnologija, uključujući oblasti digitalizacije, kreativne industrije i digitalnog marketinga.

- Projekat će trajati 18 mjeseci. Imaćemo mogućnost da za 20 kandidata koji registruju novu firmu dodijelimo grantove vrijedne 110.000 evra - istakli su iz agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana