Podjela ključnih pozicija u Banjaluci, odbori na čekanju

Vesna Popović
Podjela ključnih pozicija u Banjaluci, odbori na čekanju

Banjaluka - Koalicioni sporazum o formiranju vlasti na nivou grada danas tačno u podne potpisaće SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska i odbornik nacionalnih manjina Saša Čudić.

Partneri će se okupiti u izbornoj kancelariji novoizabranog gradonačelnika Igora Radojičića u Poslovnom centru SPC.

Na taj način biće potvrđen raniji dogovor o formiranju skupštinske većine, raspodjeli načelničkih pozicija u Gradskoj upravi i rukovodećih funkcija u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad. Naknadno će biti parafiran sporazum o rasporedu mjesta u upravnim i nadzornim odborima. Potvrdio je to potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Srđan Amidžić.

- Došlo je do tehničke greške u aneksu sporazuma koji se bavi upravnim i nadzornim odborima. U spisak je bio uključen i Radnički univerzitet. Pošto je planirano ukidanje ove ustanove, ona nije ni trebalo da bude dio dogovora. Nismo htjeli da odugovlačimo sa formiranjem vlasti pa smo to pitanje ostavili za naredni period - kazao je Amidžić.

Dodao je da kadrovska komisija SNSD-a još nije utvrdila ko će preuzeti načelničke pozicije koja pripadaju ovoj stranci.  

Prema nezvaničnim informacijama, Odjeljenje za finansije bi mogla preuzeti Radmila Stojnić, Odjeljenje za ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić, Odjeljenje za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, Odjeljenje komunalne policije Milenko Letić i Odjeljenje za inspekcijske poslove Petar Biličar. Za načelnika Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove pominju se Draženko Kenjalo, Draško Ilić i Zoran Popović.

Potpredsjednik GO DNS-a Budimir Balaban rekao je da bi on trebalo da ostane predsjednik Skupštine grada. Prema njegovim riječima, na čelo Odjeljenja za prostorno uređenje  trebalo bi da dođe Slobodan Stanarević, a Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu bi trebalo da predvodi trenutni načelnik Dragomir Keserović - kazao je Balaban.

Socijalisti su zadržali rukovodeća mjesta u Odjeljenju za privredu i Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu, te mjesto potpredsjednika Skupštine grada.

- O rasporedu pojedinih kadrova ćemo se naknadno unutar stranke dogovoriti - kazao je predsjednik GO SP-a Radenko Komljenović.

Prema nezvaničnim informacijama, Komljenović, koji je aktuelni načelnik Odjeljenja za privredu, trebalo bi da nastavi taj posao i u naredne četiri godine. Na ostalim pozicijama bi trebalo da budu Dragan Banjac i odbornik Milan Milaković.

Ujedinjena Srpska je dobila Odjeljenje za kulturu, turizam socijalnu zaštitu i udruženja građana, koje bi navodno trebalo da vodi Natalija Trivić.

Vladajuću koaliciju u Skupštini činiće 11 odbornika SNSD-a, četiri DNS-a, tri SP-a, jedan Ujedinjene Srpske i jedan nacionalnih manjina. Opoziciju će činiti četiri odbornika NDP-a, te po tri SDS-a i PDP-a. Milenko Jaćimović će djelovati kao nezavisni odbornik.

SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA

Načelnici

Odjeljenje za opštu upravu

Odjeljenje za ekonomski razvoj i strateško planiranje

Odjeljenje za finansije

Odjeljenje za saobraćaj i puteve

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove

Odjeljenje komunalne policije

Odjeljenje za inspekcijske poslove

Služba za zajedničke poslove

Direktori

"Toplana" 

"Vodovod" 

Sportski centar "Borik"

"Akvana" 

Centar za razvoj sela

Banski dvor

Dom zdravlja

Zavod za izgradnju 

DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ

Načelnici

Odjeljenje za prostorno uređenje

Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu

Direktori

Turistička organizacija grada

JU Centar za socijalni rad

JP Regionalna deponija DEPOT d.o.o.

SOCIJALISTIČKA PARTIJA

Načelnici

Odjeljenje za privredu 

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu

Direktori

JU Centar za predškolsko vaspitanje

Gradsko groblje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana