Počinju radovi u centru Banjaluke, obustave saobraćaja za vikend

GS
Počinju radovi u centru Banjaluke, obustave saobraćaja za vikend

BANjALUKA - U centralnoj gradskoj zoni u Banjaluci danas počinju radovi na uvođenju jednosmjernog režima saobraćaja.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od danas, 2. novembra do nedjelje, 5. novembra biti izvođeni radovi na implementacija mjera u cilju uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja.

"Predmetni radovi izvodiće se u nekoliko faza i to na način da u četvrtak i petak,  2. i 3. novembra saobraćaj neće biti obustavljen, dok će u dane vikenda 4. i 5. novembra doći do obustave saobraćaja", objasnili su iz Odjeljenja, te dodali da se plan aktivnosti sastoji se od nekoliko radova.

"Tako će se u četvrtak, 2. novembra od 17. časova do jedan čas iza ponoći u petak 3. novembra pristupiti uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, od  Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save i u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića, bez obustave saobraćaja", pojasnili su oni, te dodali da će u petak 3. novembra od devet do 16 časova pristupiti uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana i u Vidovdanskoj ulici, bez obustave saobraćaja.

"U subotu 4. novembra  od sedam  do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, dok će istog dana od 12 do 18 časova saobraćaj biti obustavljen saobraćaj u Ulici prvog krajiškog korpusa, od Olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića", istakli su oni.

Dodaju da će u nedjelju 5. novembra,  od osam do 12 časova doći do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, dok će od 12 do 19 časova doći do obustave saobraćaja u Vidovdanskoj ulici.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da su, u zavisnosti od vremenskih uslova, ali i dinamike izvođenja radova, moguće korekcije planiranih obustava saobraćaja.

"U toku izvođenja radova biće obezbijeđena asistencija službenika Minisatrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske", potvrdili su oni, te mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Podsjećamo, da ove aktivnosti podrazumijevaju kompletno iscrtavanje novih linija i brisanje već postojećih, iscrtavanje nekoliko kilometara biciklističkih staza, postavljanje pametnih semafora, kao i prilagođavanje posebne trake za javni prevoz i taksiste, prenose Nezavisne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana